Eén van de succesvolle kerstschotels dit jaar was de gegrilde bloemkool op z’n oosters. Je roostert de bloemkoolroosjes, bestrooid met baharat kruiden (zie onderaan), zout en olijfolie in een voorverwarmde oven van 200 ° C gedurende een half uur. Intussen maak je een dressing van tahin (= pure sesampasta), Griekse yoghurt, citroensap en wat peper en zout. Je verdeelt de beetgare bloemkool over een schotel, besprenkelt met de tahindressing en bestrooit het geheel met amandelen en verse koriander.
De magic touch komt door de combinatie van de Baharat kruiden en de tahindressing. Deze oosterse kruidenmengeling kan je zelf samenstellen, dat doe je zo:
- 1 deel gemalen kruidnagel
- 1 deel kaneel
- 1 deel nootmuskaat
- 1 deel kardemom
- 1 deel gemberpoeder
- 1 deel lookpoeder
- 2 delen komijn
- 3 delen zwarte peper (jawel, dit zorgt voor een pittig geheel)
- 3 delen koriander
- 4 delen rode paprika
Echt waar, proberen!