Huis van Rooi is een rustplek met mogelijke omkadering, ondersteuning en voeding aan jonge ouders met (of zonder) baby, zoekende koppels en ieder die nood heeft aan rust: een plek waar mensen op adem kunnen komen en terug meer in contact komen met de natuur.
Hiervoor bieden wij landelijk gelegen mini wooneenheden aan, met of zonder maaltijden, medische en/of emotionele ondersteuning.

Soms
is alleen
maar rust nodig
de stilte in jezelf
terugvinden

Je kan hier terecht:

  • als alleenstaande moeder vlak na ontslag uit het ziekenhuis: om enkele dagen meer omkaderd te worden tijdens de kraamperiode onder begeleiding van een vroedvrouw. Dit verblijf kan verlengd nodig zo lang als nodig.
  • om uit te rusten als uitgeputte ouder met of zonder baby
  • om te bekomen van een depressie, burn-out of als je nood hebt aan stilte, herbronning en eventuele begeleiding
  • voor een innerlijke retraite
  • als tussendoor- woonplek indien je tussen 2 hoofdstukken van het leven zit (vb pas gescheiden, pas in België,…), als je jezelf wil heroriënteren, tijdens de verbouwing van je huis, …

Tarieven

  • De normale tarieven van de B&B gelden. Hoe langer je hier verblijft, hoe meer de prijs daalt. De uitzonderlijke prijzen hieronder zijn bedoeld voor uitgeputte ouders of vlak na de geboorte met een minimum van 3 weken en een maximum van 6 weken verblijf.
  • 300 euro / week
  • 700 euro / maand
  • Maaltijden (vrijblijvend): 30 euro/ dag voor ontbijt, lunch en warme maaltijd

Uitrusten en herbronnen in de natuur

Wil je een gesprek voor praktische afstemming?

Recencies

Schrijf een recensie

Geen titel

Rated 0,0 out of 5
15 juni 2021

De rustplek van Nina- Bene en Hugo bezorgde mij net dàt wat ik nodig had, toen ik volkomen uitgeput geraakte in het prille moederschap en een totaal gebrek aan slaap. Ik leerde Nina- Bene en haar deskundige zorgen kennen op Kleine K in UZ Leuven, toen we daar opgenomen werden met ons tweede kindje. Toen op een gegeven moment bij mij “het licht uitging” en ik complete rust kreeg voorgeschreven, vond ik daar de beste rustplek die ik me kon indenken. Niet alleen werd ik volkomen ontzorgd, ik voelde me ook gedragen.

De omgeving is prachtig en leent fantastisch tot het maken van mooie wandelingen of even helemaal stil worden in de natuur. Er werd elke dag gezond voor mij gekookt, ik kon er aan yoga doen, ik vond een luisterend oor, een therapiesessie of net complete stilte, naar gelang wat ik nodig had.

Huis van Rooi en haar bewoners zijn heel bijzonder. Wat een geluk dat deze plek bestaat!

Klaartje

Geen titel

Rated 0,0 out of 5
30 april 2021

Een rustgevende omgeving waar je omringd door warmte de ruimte krijgt om terug tot jezelf te komen.

Sarah