Tijdens de zwangersschap

Individuele sessie zwangerschap

Voor de ene is zwangerschap een zalige tijd, voor de andere uitputtend, fysiek erg belastend ofwel werpen vele zorgen en emoties een schaduw over deze periode. Misschien twijfel je of dit wel de juiste timing is voor (nog) een baby of ben je onverwacht zwanger. Hopelijk kan je met alles wat je beleeft terecht bij je vroedvrouw, huisarts of gynaecoloog. Via bepaalde technieken kan ik je fysieke klachten verzachten en meer rust brengen in je emoties.

 • 1 uur

 • 60 euro

 • Op afspraak

  Tijdens de zwangersschap

  Woomb Blessing

  Rituelen kenmerken mijlpalen in het leven en helpen je om de overgang te maken, in dit geval naar het ouderschap. Een ritueel op het einde van je zwangerschap laat je stilstaan bij je eigen creatieve kracht, wat je in staat stelt om dit kind te baren en het groot te brengen. Tijdens de ‘Baarmoeder zegening’ eren wij je baarmoeder als fundamentele kern van je vrouw- zijn. De baarmoeder draagt niet alleen je baby maar is ook een zetel van je emoties, je vrouwelijke en creatieve energieën. Omringd door een kring van vriendinnen en familie , word je gevierd, verwend, gezegend. Je krachten worden aangesproken voor de nakende bevalling. Dit ritueel wakkert eveneens de vrouwelijke kracht van alle aanwezigen aan. Je kan een bijdrage vragen aan de deelneemsters. Een voorafgaand gesprek via zoom dient voor vragen en praktische afstemming.

   

  • 7 uren

  • 550 euro

  • Rond 37 weken

   Tijdens de geboorte

   Geboortehuis

   Huis van Rooi stelt zich open als Geboortehuis. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

   Ieder kind brengt groeikansen met zich mee, zowel voor zichzelf als voor de ouders

   Na de geboorte

   Individuele sessie na de geboorte

   Het ouderschap is een prachtige ervaring en kan ook erg uitdagend zijn. Op lichamelijk vlak ervaar je de toenemende moeheid. Psycho- emotioneel hobbel je mee op de ups en downs van de weg. Sommige ouders geraken vast in negatieve emoties of vragen zich af hoe ze hun baby een veilige hechting kunnen geven. Om te groeien als ouder kan je samen of individueel op gesprek komen.

   • 1 uur

   • 60 euro

   • Op afspraak

    Na de geboorte

    Rustplek voor jonge ouders

    Als het ouderschap teveel energie wegzuigt , kan je in Huis van Rooi verblijven om je batterij weer op te laden. Lees hier meer. 

    Na de geboorte

    Closing the bones

    Om een duidelijke overgang te maken van de kraamtijd naar het normale huishouden en het hervatten van het werk geven ze in Mexico aan iedere moeder een traditionele ‘Closing the Bones’ ritueel. Wij bieden een ‘ Sluitingsritueel’ aan op maat in je eigen huis of op verplaatsing. Je kan het aanvragen omdat je deze baby- bladzijde wil omslaan en je je terug wil openstellen voor de wereld. Het kan ook helpen om een schokkende ervaring tijdens zwangerschap of geboorte los te laten.
    Via massage, baden, warmte en ten slotte omsluitende doeken kan je weer voelen dat dit jouw lichaam is. Waar je je zolang hebt opengesteld, helpt dit om je weer energetisch af te sluiten en te verbinden met de persoon die je bent naast het moeder zijn. Je kan het ook zien als een puur verwenfeestje om de tijd met je baby thuis af te sluiten. Je kan dit organiseren wanneer jij je hier klaar voor voelt. Bij de ene is dat enkele maanden na de geboorte, de andere wil dit pas na jaren. Een voorafgaand gesprek via zoom dient voor vragen en praktische afstemming.

    • 4 à 5 uren

    • 400 euro

    • 100 à 1000 dagen na de geboorte

     Recensies

     Schrijf een recensie

     Aucun titre

     7 mars 2023

     Mama worden was een geboorte in alle betekenissen van het woord. Nina-Bene hielp me om tijdens die overgang, op het moment dat ik de zuurstof kwijt dreigde te geraken, terug diep adem te halen en mezelf en mijn kind prioriteit te geven. Zo kwam er ruimte vrij om te ontdekken wie we iedere dag opnieuw aan het worden zijn.

     We gingen ook samen als koppel. Ons traject heeft ons als ouders dichter bij ons kind gebracht. Nina-Bene gaf ons zacht en trefzeker inzicht in de dynamiek die zich vanzelf ontspint tussen ons en ons kind, en hoe die terugplooit op de thema’s die in onze levens telkens opnieuw als rode draden boven komen. Door daar bewust en mild mee om te gaan, gaf ze ons de mogelijkheid om wat niet meer werkt aan te pakken, en om wat wel werkt dankbaar te aanvaarden.

     Nathalie

     Aucun titre

     7 mars 2023

     In mijn zoektocht naar psychologische hulp voor zwangere vrouwen, kreeg ik van iemand het advies om contact op te nemen met Nina Bene. Ik kon snel bij haar terecht en al na één gesprek voelde ik dat ik in haar de juiste persoon gevonden had om mij te ondersteunen gedurende deze zwangerschap. Ik voelde me veilig, omdat ze als vroedvrouw alle know how heeft van het werken met zwangere vrouwen en ik voelde me bovenal begrepen. Nina- Bene is een rustige, liefdevolle vrouw, die aan weinig woorden genoeg heeft om te weten waar jij als persoon nood aan hebt op dat moment. Ik volg bij haar een traject van emotionele begeleiding. Via technieken van EFT en visualisaties krijg ik meer inzicht in mijn overtuigingen. Felle emoties verminderen waardoor er meer rust en ontspanning komt in mijn hoofd en in mijn lichaam. Op vrij korte termijn, heb ik bij Nina- Bene al heel veel stappen gezet. Wat ook heel fijn is, is dat ze mee op zoek gaat naar anderen die jou in je traject het beste kunnen ondersteunen. Ze kan je doorverwijzen naar de juiste personen zodat je er niet alleen voor staat.

     An

     Aucun titre

     23 juillet 2022

     Ik ben ongeveer een jaar in behandeling geweest bij Nina-Bene. Ik had een postnatale depressie maar de sessies hebben me met zoveel meer geholpen! Dankzij het meer in verbinding staan met mijn onderbewustzijn en mezelf, is mijn lichaam en mijn geest veel relaxter. Ik kan me sneller aan een situatie aanpassen en ik durf vooral sneller hulp vragen.

     Nina-Bene houdt zich niet enkel bezig met diegene die naar de sessies komt maar ook met de andere familieleden of betrokkenen. Zo bleek mijn pasgeboren baby ook een trauma te hebben. Ze heeft ons toen doorgestuurd naar een therapeut voor baby’s en dit heeft ons zo hard geholpen.

     We zijn dus super tevreden met de hulp die we van haar gekregen hebben en raden het aan iedereen aan die het nodig heeft!

     Roxanne

     Aucun titre

     20 octobre 2021

     Het sluitingsritueel is een magische beleving. Mijn twee bevallingen startten natuurlijk, maar mondden uit in een spoedkeizersnede. Voor mij was het proces dus niet af, zowel fysiek als mentaal.

     Maar ook als alles wel goed was gegaan had ik het mezelf gegund. Niets zo krachtig als pure vrouwenenergie, zorg en liefde voor mijn lichaam als dit ritueel. De aandacht, de Pure Liefde, de zachtheid en de zorg hebben ervoor gezorgd dat ik de pijn rondom mijn geboorteprocessen een plaats kon geven waardoor er meer ruimte ontstond voor de liefde voor mijn kinderen,mijn partner en de verbinding met hen. Het is magisch, mooi en een grote eer aan de minne in jou als moeder.

     Zelf heb ik achteraf gedacht dat het een perfect geboorte cadeau is van vrienden of familie. Niet het zoveelste speelgoedje, maar een eer aan en zorg voor de moeder. Want een moeder steunen in haar moederschap is het mooiste wat je kan geven aan een kind, naar mijn idee. (Els)

     Els

     Aucun titre

     18 août 2021

     De gesprekken voelde aan als twee armen om me heen. Een geborgen en gedragen gevoel. Eindelijk moest ik het niet meer alleen doen. Mijn verhaal was welkom en werd écht gehoord. Zelfs meer dan dat, Nina-Bene kon nog meer in mijn verhaal verstaan dan ikzelf kon verwoorden.

     Dankzij de gesprekken werd ik bewust van datgene wat me overkomen was. Ik werd milder voor mezelf en leerde te luisteren naar mijn lichaam. We gingen samen op zoek naar processen/gebeurtenissen die zich in het verleden hadden afgespeeld, hierdoor leerde ik mezelf beter kennen en ontwikkelde ik stap voor stap handvaten om de toekomst te tegemoet te gaan. Niet alleen ikzelf, maar ook mijn partner en dochtertje ‘plukken de vruchten ervan’. Ik ben haar nog iedere dag enorm dankbaar.

     Hanne