Door de ratrace van het leven geraak je elkaar als geliefden soms wat uit het oog. Het leven is routine geworden, de relatie ook. Ben je je hier beiden van bewust, kan het genoeg zijn om onder jullie tweetjes eens op weekend te gaan, alles in een open gesprek goed door te praten of samen iets leuk te doen.


Maar wanneer de verbinding wat oppervlakkiger wordt of het niet meer goed stroomt in de relatie, kunnen geliefden ruzie maken of zich steeds meer afzonderen van mekaar. Was hij/ zij dan toch niet ‘de ware’?
Weet je dat het echt mogelijk is, opnieuw genieten van de relatie? Wat je nu beleeft, is slechts een fase waar je doorheen kan groeien, samen. Het kan helpen om hiervoor hulp te vragen.


Wat de meeste vreugde geeft in het leven, is liefhebben

Wanneer koppels een tijdlang in relatie staan, ervaren ze soms dat hun partner toch niet zo ideaal is als ze eerst dachten. De kleine kantjes gaan irriteren, discussies kunnen zorgen voor steeds meer verwijdering van mekaar.

Ieder heeft zijn eigen manier om om te gaan met stress: de ene 'valt aan', de andere 'bevriest' en de volgende 'vlucht'. Dit kan ook gebeuren binnen de relatie. De communicatie loopt spaak. De intimiteit geraakt zoek. Je voelt je energie zo wegslinken door de onderhuidse conflicten.

Je verlangt ernaar om je partner opnieuw te zien zoals je hem/haar oorspronkelijk kon zien, om weer liefde te voelen stromen.

 

Als koppel hebben wij heel wat hobbels en bobbels gekend op ons relationeel pad. We zijn zelf ook begeleiding gaan zoeken, zowel individueel als samen. We hebben workshops gevolgd en een opleiding tot relatiecoach. Het heeft onze relatie doen groeien.

We delen graag onze opgelopen kennis en ervaringen met jullie. We hebben het over hoe ieder van jullie zich voelt, wat je noden en verlangens zijn. We reiken handvaten aan voor een verbindende communicatie. We leggen uit wat de functie is van relatie en hoe je partner de beste spiegel is voor jouw evolutie. We oefenen in voelen, delen hierover en hoe je met je eigen gevoelens kan omgaan. Samen kunnen we de wereld van intimiteit en seksualiteit exploreren aan de hand van oefeningen om thuis uit te proberen. Ieder deelaspect kan jullie laten groeien als koppel.

Wil je samen op pad?

Recencies

Schrijf een recensie


Aucun titre

7 mars 2023

Vier jaar geleden hielpen Nina-Benedicte en Hugo onze relatie terug op het juiste spoor te krijgen. We hebben veel gehad aan onze tijd bij hen en zijn sindsdien erg gegroeid samen. Ze kunnen ontzettend goed luisteren en je met één rake observatie diep in het hart raken. De aanwezigheid van Hugo zorgt ervoor dat er ook aan de kant van de therapeuten een man-vrouw dynamiek zit. We vonden het ook erg waardevol dat de coaching verder ging dan praten en ook aandacht had voor het hele lichaam. Die evenwichtige aanpak hielp ons om stap voor stap terug in evenwicht als koppel te komen. De verschillende sessies ervaarden we als erg warm en respectvol. We wonen niet in de buurt, maar vonden het absoluut de moeite waard om steeds zo ver te rijden voor de coaching. We zouden andere koppels zeker aanraden om bij hen langs te gaan en niet te lang wachten om voor relatietherapie te durven kiezen. Na vier jaar grijpen we nog regelmatig terug naar wat we bij Nina-Benedicte en Hugo hebben geleerd.

Yves & Dorien